Merhabalar ?
Ekipçe Tubitak Uluslararı İHA Yarışmasına katılacağız. Yarışma şartnamesinde haberleşme ile ilgili aşağıdaki gibi ibareler bulunmaktadır.
Daha önceden drone yapma tecrübem var. Fakat elektronik parçaları genellikle kit halinde aldığımız için telemetrinin frekansı ile ilgilenmemiştim. Araştırma yapınca piyasada genellikle 433MHz ve 915 MHz'lik telemetri modüllerinin satıldığını gözlemledim. 2.4 GHz için sadece
Sorularım :
1) 2.4 GHz olarak kullanabileceğimiz modül şeklinde (
2) FPV Görüntüleme sisteminin kullanımı yasaktır derken burada kastedilen gözlükle yapılan uçuş mu yoksa FPV'de genellikle kullandığımız 5.8 GHz alıcı/verici'nin kullanımı mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekipçe Tubitak Uluslararı İHA Yarışmasına katılacağız. Yarışma şartnamesinde haberleşme ile ilgili aşağıdaki gibi ibareler bulunmaktadır.
8.4. Radyo kontrol
Takımlar, araçların çevresel faktörlerden en az etkilenmeleri için 2.4 GHz veya 5.8 GHz bandında çalışan dijital kodlamalı bir radyo kontrol ve / veya telemetri ünitesi kullanacaklardır. Bu bandın altında çalışan (433, 915 mhz vb. gibi) araçların yarışmaya katılmalarına müsaade edilmeyecektir.
...
Yarışma sırasında yarışan aracın uçuşunu etkileyecek türde yayın yapmak diskalifiye nedenidir. Yarışmada pilot gözü ile görmek şeklinde tanımlanan FPV (First Person View) görüntüleme sisteminin kullanımı yasaktır.
Daha önceden drone yapma tecrübem var. Fakat elektronik parçaları genellikle kit halinde aldığımız için telemetrinin frekansı ile ilgilenmemiştim. Araştırma yapınca piyasada genellikle 433MHz ve 915 MHz'lik telemetri modüllerinin satıldığını gözlemledim. 2.4 GHz için sadece
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bulabildim. Bu modülün ise wifi olarak PC'ye bağladığını araştırıp öğrendim. Bu modülün yarışmada bize mesafeden sıkıntı olacağını düşünüyoruz. Sorularım :
1) 2.4 GHz olarak kullanabileceğimiz modül şeklinde (
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
) bir telemetri piyasada var mıdır? Veya başka bir telemetri aracı var mıdır?2) FPV Görüntüleme sisteminin kullanımı yasaktır derken burada kastedilen gözlükle yapılan uçuş mu yoksa FPV'de genellikle kullandığımız 5.8 GHz alıcı/verici'nin kullanımı mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.