Çocukluğumdan beri statik maket yaparım. İlkokulda karton uçaklar, ortaokulda plastik maketler, THK model uçak kursu, ve sonrasında herşeyin maketi.. Askeri havacılığın yeri hep ayrı oldu. Konudaki iki maketten sonra ara verdim, tamir bekleyen birkaç maketim var, yapılmayı bekleyen biraz daha fazla..
İlk uçağımız F-104 Starfighter
F-100 Super Sabre
Bu maketin özelliği 1964 yılındaki Kıbrıs Hava Harekatı sırasında , şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'in kullandığı uçak olması. Pilotumuz uçaksavar ateşiyle vuruluyor ve yaralı olarak rumlara esir düşüyor. Sonrası işkence ve şehadet! Uçak Eskişehir 1. Ana Jet Üssü, Şeytan Filo'ya ait bir F-100. 1952 yılında kurulan filo, 2015 yılında söndürülüyor.
Maketlerimi fırçayla boyuyorum, egzos bölümündeki yanıkları yapmak çok uğraştırmıştı..
İlk uçağımız F-104 Starfighter
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
F-100 Super Sabre
Bu maketin özelliği 1964 yılındaki Kıbrıs Hava Harekatı sırasında , şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'in kullandığı uçak olması. Pilotumuz uçaksavar ateşiyle vuruluyor ve yaralı olarak rumlara esir düşüyor. Sonrası işkence ve şehadet! Uçak Eskişehir 1. Ana Jet Üssü, Şeytan Filo'ya ait bir F-100. 1952 yılında kurulan filo, 2015 yılında söndürülüyor.
Maketlerimi fırçayla boyuyorum, egzos bölümündeki yanıkları yapmak çok uğraştırmıştı..